Sayfalar

20 Ağustos 2010 Cuma

Tayyip'in Gözyaşları..!

AKP Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven eskiden solcuydu. 15 Aralık 1977'de ükücü Hüseyin Uçar'ı sokakta tabancasıyla öldürdü. Yakalandı, yargılandı, adam öldürmekten 20 yıl hüküm giydi.
9 yıl yattı. Çıktı. Daha sonra siyasi görüşü değişti, sağcı oldu. 2001 yılında "memnu hakların iadesi"nden yararlandı. 2007'de AKP vekili seçildi. Başbakan ülkücüler için şov yapıp ağlarken, onu alkışlayanlar arasında ülkücü katili Güven de vardı.
Veli Toprak / Sözcü


1982 TARİHLİ MAHKEME KARARI

SÖZCÜ'nün ele geçirdiği belge, Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 8 Eylül 1982 tarihinde aldığı karara dayanıyor. Şimdi AKP'nin Kars Milletvekili olarak Meclis'e soktuğu Mahmut Esat Güven, o dönemde ''adam öldürmek ve 6136 sayılı kanuna muhalefet'' suçundan hüküm giydi. Mahkeme kararında vekilin, ülkücü genci öldürdüğü tüm ayrıntıları ile anlatılıyor.

TARİH 15/12/1977 YER: KIZILAY

Tarih 15 Aralık 1977. Mahmut Esat Güven, üniversite öğrencisi. Kızılay'da bulunan Yüksel ve Konur Sokak'ın kesiştiği noktada Hüseyin Uçar (Ülkücü genç) ile karşılaştı. Uçar'a ''Dur, ellerini kaldır'' diyen Güven, yanındaki arkadaşından da arama yapmasını istedi. Arama yapılırken Uçar'ın hafifçe kıpırdaması sonunu getirdi. Güven, önce bir el ardından da 4 el ateş etti.

HÜSEYİN'İN SOZ SÖZLERİ: BENİ VURAN MAHMUT


Ülkücü genç, hastaneye kaldırıldı ancak ilk ateş sırasında aldığı yara nedeniyle öldü. Yalnız ölmeden önce hastanede, ''Beni vuran Mahmut'' dedi. Bunun üzerine Mahmut Göçer isimli biri yakalandı, katilin o olmadığı anlaşılınca serbest bırakıldı. Güven ise olaydan sonra Mimarlar Odası'na kaçarak, gizlendi. Aynı gün Mimarlar Odası'nda arama yapıldı. İki adet gizlenmiş tabanca ele geçirildi. Ayrıca tanıklıklarına başvurulan Cengiz Kunduz, Mehmet Kıymet, Mustafa Akaya (Lokantada yemek yiyor), Ahmet Uluşahin (simitçi) ve Mustafa Aytuğ isimli vatandaşlar olayda tanıklık ederek Mahmut Güven'i teşhis ettiler.

20 YIL CEZA ALDI 9 YIL HAPİS YATTI

Mahkeme, yaptığı yargılama sonucunda Güven'i, 20 yıl ağır hapis, 10 ay hapis, 416 lira para cezası ve ''müebbet kamu hizmetlerinden yasaklanması'' yönünde mahkum etti. AKP'li Güven, 9 yıl yattıktan sonra cezaevinden ömür boyu kamu hizmetlerinden yasaklanarak çıktı.
GÜVEN: 33 YIL GEÇTİ, NİYE ORTAYA ÇIKARTIYORSUNUZ?
Ben öldürmedim suç üzerime kaldı

AKP Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, ''1977'de bir mahkumiyetiniz var, adam öldürmüşsünüz?'' sorumuz üzerine ''Aradan 33 yıl geçmiş, niye şimdi bunlar ortaya çıkartılıyor'' diye tepkisini dile getirdi. AKP'li vekil, o olayı kendisinin işlemediğini ancak suçun üzerinde kaldığını savundu. AKP'li Güven, SÖZCÜ'ye şunları anlattı: ''Bir iftira. Benim yaptığım olay değil, ben öldürmedim. Ancak suç üzerimde kaldı. Benim bu olayı işlemediğimi onun (Hüseyin Uçar) ailesi de biliyor. Ben o çocuğu tanımıyordum. Göz göre göre biz suçlandık.''

Kamu yasağına rağmen nasıl milletvekili seçildi?

ADAM öldürmekten mahkum olan Mahmut Esat Güven, 2001 yılında ''memnu hakların iadesinden'' faydalanmış. AKP kurulurken, Güven'e ''sabıkası yoktur'' yazısı verilmiş. Daha sonra da milletvekili seçilerek Meclis'e girmiş. Oysa ki AKP'li vekil, 1977'de adam öldürdüğü için 1982'de hem 20 yıl ağır hapis cezası aldı hem de ömür boyu kamu hizmetlerinden yasaklandı. Ancak 2007'de vekil seçilirken ''sabıka kaydı bulunmadığı'' yönünde Yüksek Seçim Kurulu'na belge verdi. Bu ay içinde Adli Sicil Kurumu'ndan alınan sabıka kaydında ise Güven'in mahkum olduğu dosyaya atıf yapılıyor ve ''adli sicil kaydı vardır'' yazıyor.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder